2020-08-28

YAZ STAJI HAKKINDA ÖNEMLİ HUSUSLAR



YAZ STAJI HAKKINDA ÖNEMLİ HUSUSLAR:
  1. Mezun durumda olan öğrencilerin stajlarının daha erken değerlendirilebilmesi için staj komisyonu üyelerine staj haric mezuniyet koşullarını sağladıklarını bildiren bir email göndermeleri gerekmektedir.
  2. 2 farkli staj konusu seçen öğrenciler sisteme tek bir zip dosyası gönderebilirler. Bu zip dosyasi altinda staj_1 ve staj_2 isimli iki klasör bulunabilir. staj_1 klasörü altına ilk staj ile ilgili dosyalar, staj_2 isimli klasör altına ikinci staj ile ilgili dosyalar yerleştirilebilir.
  3. NKUZEM’e yapacagınız yüklemelerde 50MB limiti bulunmaktadır. Bu limit daha önce ilan edilen staj kurallarına uygun bir gönderi yapılması durumunda gönderileriniz için sorun yaratmayacaktır. Daha önce duyurulduğu gibi video dosyaları, hazır kütüphane dosyalarını göndermeniz istenmiyor. Bu dosyaların bağlantı adreslerine staj raporunda yer vermeniz yeterli olacaktır. Ayrıca binary dosyalar (exe,bin, apk vb.) da zip dosyasında yer almak zorunda değil. Staj gönderim kurallarına http://cmf-bm.web.nku.edu.tr/Staj%C3%96devleriHakk%C4%B1nda/duyuruayrinti/m/0/31294/78 bağlantısından erişebilirsiniz.
  4. Staj gönderim kurallarına ( http://cmf-bm.web.nku.edu.tr/Staj%C3%96devleriHakk%C4%B1nda/duyuruayrinti/m/0/31294/78 ) uygun olmayan gönderiler değerlendirilmeyecektir!!
  5. Staj raporuna daha önceki stajların aksine gunu gunune neler yaptığınızı yazmanız istenmiyor.
  6. FBE Tez yazim kurallarina uygun bir staj raporu yazmanız istenmektedir. Eger sectiginiz staj konusu araştırma konusu degilse Staj raporunda projenizin konusundan ve benzer konudaki başka projelerden, projenizin hangi sorunu/sorunları çözdüğünden, projenizi kodlayabilmek icin hangi programlama dillerini ve teknolojileri kullandığınızdan, projenizin nasil kurulabileceğinden (installation guide), projenizi koda dökerken ve/veya tasarlarken karşılaştığınız sorunlardan ve bu sorunlara bulduğunuz çözümlerden, projenizin mevcut eksikliklerinden, projenizin ilerde hangi yönlerden geliştirilebileceğinden bahsedebilirsiniz. Ayrıca projenizin tasarımından genel hatlarıyla bahsetmeniz gerekir. Veritabani tasarımınız, yazdığınız sınıflar ve bu sınıfların işlevleri ve birbiri ile olan ilişkileri, varsa kullandığınız tasarım kalıpları gibi.
  7. Staj Değerlendirme Formu’nu da hem Word hem PDF formatında gonderiniz. Word formatında Staj Değerlendirme Formu’na NKUZEM’den (staj dersi sayfasından) erişebilirsiniz.
  8. Staj ile ilgili göndereceğiniz emaillerde tüm staj komisyonu üyelerini cc listesine koyunuz. Staj komisyonu üyelerinin iletişim bilgileri asagida verilmistir:
Ahmet Saygılı <asaygili@nku.edu.tr>
Guvenc Usanmaz <gusanmaz@nku.edu.tr>
Burak Sevinc <bsevinc@nku.edu.tr>
Nihat Eren Ozmen <nozmen@nku.edu.tr>
Pınar Kaya <pkaya@nku.edu.tr>