2020-07-24

Staj Ödevleri Hakkında



NKUZEM'e yükleyeceğiniz staj dosyası neler içermeli?

UYARI: İstenilen kurallara göre hazırlanmamış stajlar kabul edilmeyecektir! Lütfen yazılanları bastan sona dikkatli bir sekilde okuyunuz.


1 - PDF formatında staj raporu

2 - Word formatında staj raporu
Eğer staj raporunu yazmak icin Word'den başka bir program kullandıysanız Word dosyası yerine bu programın oluşturduğu dosya(lar) sisteme yüklenmeli. Ornegin LaTeX kullanarak rapor hazırladıysanız Word dosyası yerine later ve sty uzantılı dosyalar, ve LaTeX dokumanda kullanılan görseller sisteme yüklenmelidir.

3 - Staj Ödevi Değerlendirme Formu
Staj Ödevi Değerlendirme Formu'una ulaşabileceğiniz URL: https://bit.ly/30CwSEf

4 - Ödev kapsamında yazmış oldugunuz kaynak kodlarının (source code) tamamı
Eğer araştırma ödevi sectiyseniz ve araştırmanız kapsamında denediğiniz ve/veya yazdığınız kodlar varsa bu kodları göndermeniz gerekmektedir. Göndereceğiniz kodlar sadece kendi yazdiginiz kaynak kodları olmalıdır. Kaynak kodları derlenmesi ile olusan executable dosyaları (exe, bin, Android Application Package, vb..), ödev kapsamında kullandığınız hazır kütüphanelerin kodlarını ve hazır veri kümesi (dataset), model dosyalarını sisteme yüklemeyiniz! Bu turden dosyaları isterseniz (gerekli görürseniz) bir internet sitesine yükleyip (Google Drive, Github vb.) bu dosyalara erişilebilecek URL'leri staj raporunuzda belirtebilirsiniz.

5 - (Araştırma ödevleri dışındaki ödevler icin zorunlu) Kaynak kodlarınızı kullanarak projenizin nasıl çalıştırılabileceğini/denenebileceğini anlatan bir dokümantasyon (installation guide)
Bu dokümantasyona isterseniz proje raporunda (1 ve 2 nolu dosya) yer verebilirsiniz. Eğer ödeviniz araştırma ödevi ise dokümantasyon belgesi hazırlamanız istenmemektedir.

6 - (İsteğe Bağli) - Video URL'si
Projenizi, projenizin neler yapabildiğini, projenizin nasıl çalıştırılabileceğini (installation guide'da yazılanlar) anlatan bir video
Boyle bir video oluşturmanız stajınızın değerlendirme surecini hızlandırabilir. Boyle bir video hazırlamanız durumunda hazırladığınız videoyu YouTube, Vimeo gibi bir platforma yükleyip, videonun bağlantı adresini bizlerle paylaşmanız istenmektedir. Video URL'sini staj raporunuzda (1 ve 2 nolu dosya) belirtebilirsiniz. Ya da video.txt isimli bir metin dosyası oluşturup icine videonun URL bilgisini yazabilirsiniz. Video dosyaları (mp4, mov, mkv vb. uzantılı dosyalar) büyük dosyalar olduğu icin lütfen sisteme video dosyası yüklemeye çalışmayınız!

7 - (Bazı Ödevler İçin Gerekli) - Docker imajinizin URL'si
Eğer ödev konunuzun açıklamasında Docker image oluşturmanız isteniyorsa oluşturacağınız Docker image'i sisteme yüklemeye çalışmayınız. Oluşturduğunuz Docker imajinizin indirilebileceği bağlantı adresinden staj raporunda (1 ve 2 nolu dosya) ve/veya kurulum rehberinde (5 nolu dosya) bahsetmeniz yeterlidir. Docker imajinizi online erişilebilir yapmak icin Docker Hub'i (https://hub.docker.com/) kullanabilirsiniz.

Dosya isimlendirme: Sisteme yüklemeniz gereken tüm dosyaları içeren bir zip dosyası oluşturunuz ve NKUZEM'e ve bu zip dosyasını yükleyiniz. Zip dosyanız ogrenci_no.zip formatında isimlendirilmelidir. Ornegin öğrenci numaranız 12345 ise sisteme yükleyeceğiniz zip dosyasının ismi 12345.zip olmalıdır.

Ödev gönderimi konusunda açık olmayan bir nokta varsa staj komisyonu üyeleri ile email yoluyla iletişime gecebilirsiniz.